4 portioner

Recept:
Ca 600g kycklinglårfiléer
Ca 100g Bacon eller kalkonbacon
Smör eller rapsolja till stekning
paprikapulver, Salt & peppar
2 dl vispgrädde (gärna 40%)
2 msk tomatpuré
5 msk Ajvar relish 👈🏻 (grillad paprikaröra)
Lite kycklingfond bong
Några droppa sriracha (kan utesluta)
1 tsk oregano
1 tsk torkad dragon
8 röda körsbärstomater
1-2 dl riven ost, Jag tog parmesanost.
Parmigiano Reggiano är vällagrad smakrik
Tillbehör Kokt ris
Gör så här:
Bryn kycklingfiléerna i smör/ olja, krydda med paprikapulver, salt och peppar. Lägg dem i en form.
Blanda grädde med tomatpuré, kycklingfond Ajvar relish och smaka av med kryddor och sriracha.
Steka bacon och tärna dom.
Häll alltsammans över kycklingen, fördela delade tomater, bacon och riven ost över. Stek i 200° C ugn i ca 30-35 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Servera med nykokt ris.
Smaklig måltid