I
 
nnehåller massor av näring och ekonomi 

Grodda kan man göra runt året, det är enkelt och går relativt snabbt. Cirka två gånger om dagen bör man skölja groddarna så att de inte torkar ut. Själv glömmer jag dem lätt vilket gör att jag brukar sätta ett alarm i mobilen som påminner om att skölja morgon och kväll. 

Gör såhär:
1. Häll upp bönor eller groddar i en burk och slå på vatten. Låt ligga i blöt minst 8 timmar så att de får dra till sig vattnet, Tänk på att burken bör ha mycket utrymme så att det finns plats att växa på.

2. Dra på en silduk eller ett finmaskigt nät över burköppningen och sätt fast med en gummisnodd. Jag brukar själv använda en (ny) tillklippt bit nylonstrumpbyxa eller gasväv. Slå av vattnet och skölj bönorna/fröna. 

Ställ burken mörkt i runt 20 – 25°.

3. Tag ut och skölj bönorna 2-3 gånger per dag, ställ tillbaka i mörkret.

4. Efter några dagar när groddarna är tillräckligt stora, ställ fram groddarna i ljuset så att de blir gröna. Förvara sedan i en burk i kylen. 

Groddar håller ca 4-5 dagar.

Tips:
Mungbönsgroddar
Kikärtsgroddar
Adzukigroddar
Rödbetsgroddar
Quinoagroddar
Linsgroddar
Ärtsskott
Solrosskott
Smörgåskrasse
Sojabönsgroddar
bovetegroddar
Osv..