6 st:

Färsk Jäst 25 g
Ljummet vatten, max 37° 2½ dl
Ljus sirap 1 msk
Salt 1 tsk
Vetemjöl tipo "oo" 
 6 - 7 dl

Till kokning:
Vatten
1 liter
Mörksirap 2 msk

Garnering:
Vita Vallmofrön
1 msk
Svarta vallmofrön
1msk

Gör såhär:
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, sirap, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig och ganska fast 5-10 min, gärna i maskin.
Låt jäsa övertäckt 1 tim.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 6 lika stora delar. Rulla ut varje del till ca 30 cm långa längder, något smalare i ändarna.
Lägg ihop till kransar och fäst ändarna om varandra. Lägg dem på mjölat bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 20 min.
Sätt ugnen på 225°.
Koka upp vatten och s
sirap i en vid kastrull. Lägg i 3-4 kransar och låt sjuda ca 3 min. Vänd dem ett par gånger under tiden.
Ta upp kransarna med hålslev och lägg på plåtar med olja in och bröa med mannagryn eller durumvete på plåtar. Strö på frön och grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Låt svalna på galler.

Servera med färskost, gravad lax och sallad.
Klart! 

Tips kolla hur man kan baka med rätt teknik bagels jag gjorde såhär:
https://youtu.be/ffkdJOIMctY

 
 

 

Bilden kan innehålla: mat