Perfekt till fredagsfika ☕️ Vem gillar inte att fika? Gott och trevlig!

Tårtbotten
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl (60 g)
1 dl potatismjöl (80 g)
1 tsk bakpulver
3 msk kakao
smör och mjöl till formen

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp ca 4-5 minuter.

Blanda vetemjöl, potatismjöl, kakao och bakpulver i en annan bunke. 

Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen. Blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-40 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. 

Låt svalna helt.

Chokladfrosting
200 g smör
500g florsocker 
3 msk kakao
Lite vatten

Vispa det rumsvarma smöret fluffigt, tillsätt florsocker och kakao och späd med några matskedar vatten till en lagom konsistens.

Nougatganache 
1 dl grädde
150 g nougat

Värm grädden, den ska inte koka.
Tärna nougaten i en skål och häll över den varma grädden, rör försiktigt tills det blir slätt

Sen dekorera vad som helst tex med hallon, Ferrero rocher, after eight eller hasselnöt o mandel m.m