4 portioner
Recept:
ca 600g laxfilé
3 dl grädde (gärna vispgrädde)
1,5 dl creme fraiche
0,5 purjolök
1 citron (justera syra efter smak)
2 fiskbuljong eller salt
4 tsk dijonsenap
3 äpplen
5-6 st plommontomat (körsbärstomat går bra)
Salt & peppar
Topping (valfritt):
Dill eller Dragon
3 dl grädde (gärna vispgrädde)
1,5 dl creme fraiche
0,5 purjolök
1 citron (justera syra efter smak)
2 fiskbuljong eller salt
4 tsk dijonsenap
3 äpplen
5-6 st plommontomat (körsbärstomat går bra)
Salt & peppar
Topping (valfritt):
Dill eller Dragon
Räkor om du har det hemma 😀
Gör så här:
Värm ugnen till 200°.
Tvätta och strimla purjolöken och Kärna ur och strimla äpplena. Dela plommontomater.
Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över en ugnsform. Äpplen, purjolöken och plommontomaten. Lägg dom ovanpå laxen. Lös upp buljongtärningen i lite hett vatten.
Blanda creme fraiche, grädde, dijonsenap, saften från 1 citron, buljongen, salt och peppar i en skål. Riv i lite skal från citronen, få bara i det gula. Blanda såsen väl och häll det försiktigt i ugnsformen.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min. Servera med sallad och kokt potatis, pasta eller ris.
