Inlagd paprika med oregano och kapris på italienskt vis 🇮🇹 Det går med nästan allt, jag gillar att äta min med brödbitar 🍞
Jag gör såhär:
Skiva 6-8 medelstora paprikor tunt och blanda med 120 gram salt i en skål.
Lägg en tallrik över paprikan och sätt en tyngd ovanpå för att pressa ner paprikan. Låt stå i 2 timmar sen ta bort det och pressa paprika väldigt hårt för att få ut saften ur dem och lägg i en separat skål, och täck dem med 1/2 liter vinäger.
Låt dem vila i 2 timmar igen sen gör samma sak pressa hårt om igen och lägg i en separat skål 1/2 liter olivolja och tillsätt 200 g kapris, 5 hackade vitlöksklyftor, 3 torkade chili (bara om du vill ha stark men kan utesluta) och 2 matskedar torkad oregano.
Blanda o röra om.. låt stå den i ett par dag då är det klart.
