4 pers
Recept:
500 g kycklingfilé eller kycklinglår urbenat
salt och peppar
100g rökt sidfläsk eller 1 pkt bacon eller kalkonbacon
3 vitlöksklyftor
2 små gula lökar
150 g små champinjoner
2 dl kycklingbuljong
1 dl vatten
3 dl rödvin - Les Dauphins
1 msk soja
3 lagerblad
Maizenamjöl
Gör så hör:
Strimla ner bacon i en stekpanna och bryn dom.
När baconet har börjat få lite färg, tillsätt kycklingfiléerna och bryn dom i baconfettet tillsammans med baconet.
Salta och peppra lite på kycklingen.
Pressa ner vitlöken och låt den fräsa med en stund.
Ta sen upp allt och lägg i slow cooker.
skala lök och skär lök i klyftor.
Dela eller hela svampen.
Ha i allt i slow cooker .
Häll på vin och vatten. Tillsätt fond, soja, och lagerblad.
låt allt puttra på HÖG på 3 timmar.
Rör ut maizenan i lite vatten och rör ner det i grytan. Låt puttra tills det tjocknar.
Till servering
kokt potatis eller mos eller kokt ris
Timjankvistar
Bra att veta :
Tillaga inte coq au vin i en oemaljerad järngryta. Syran från vinet löser ut järn som missfärgar rätten.
