4 pers 

Recept:

500 g kycklingfilé eller kycklinglår urbenat
salt och peppar
100g rökt sidfläsk eller 1 pkt bacon eller kalkonbacon
3 vitlöksklyftor
2 små gula lökar
150 g små champinjoner
2 dl kycklingbuljong
1 dl vatten
3 dl rödvin - Les Dauphins
1 msk soja
3 lagerblad
Maizenamjöl 

Gör så hör:
Strimla ner bacon i en stekpanna och bryn dom.

När baconet har börjat få lite färg, tillsätt kycklingfiléerna och bryn dom i baconfettet tillsammans med baconet. 

Salta och peppra lite på kycklingen.

Pressa ner vitlöken och låt den fräsa med en stund. 

Ta sen upp allt och lägg i slow cooker.

skala lök och skär lök i klyftor.
Dela eller hela svampen.
Ha i allt i slow cooker .

Häll på vin och vatten. Tillsätt fond, soja, och lagerblad.
låt allt puttra på HÖG på 3 timmar.

Rör ut maizenan i lite vatten och rör ner det i grytan. Låt puttra tills det tjocknar.

Till servering
kokt potatis eller mos eller kokt ris
Timjankvistar 

Bra att veta :
Tillaga inte coq au vin i en oemaljerad järngryta. Syran från vinet löser ut järn som missfärgar rätten.