6 portioner

 

Recept:
För degen
750 g fint mjöl
4 dl vatten
1 tsk salt
30 g jäst

Till vitlökssås
0,5 dl solrosolja
0,5 dl vatten
3 vitlöksklyfta

För servering
3 dl gräddfil
200 g Trappistost (riven)
röd stenbitsrom
Tärnad rödlök 
Handskalad räkor 
Vad som helst du tycker om

För bakning
10 dl solrosolja

Gör så här:
Låt oss börja med vitlöksås eftersom den måste stå. Vitlök är riven eller pressad över vitlök. Låt oss hälla oljan och vattnet, blanda det, låt det stå.
Jästen är upphöjd i 1,5 dl varmt vatten.
Mjöl i en skål, salt den och knåd den sedan med hartsartad jäst och kvarvarande vatten till elastisk deg.
Den är insvept på ett ark av arbetsstycke, täckt och fördubblat (ungefär en och en halv timme).
Om du ger vi dig en och en halv centimeter. Vi skär och skär någon form du gillar, vila sedan i ytterligare 15 minuter.
Koka i varm, varm olja.
Vi smakar det med salt, vitlök, ost och gräddfil.