Lepinja är ett flatbröd från Balkan som påminner om kebabbröd. Skillnaden är att Lapinja har mjukare inkråm och är lite tjockare.
Recept :
1 påse torrjäst
4,5 dl varmt vatten
1,5 tsk salt, gärna havssalt
600 gram vetemjöl (Vårvete Tipo 00)
Gör så här :
Blanda ihop allt med händerna eller använda slickepott. (knådfritt)
Låt bröden jäsa på plåten 30 minuter under en handduk.
Med lite mjöl på bord
Du borde få 6-8 st bitar
12-15 cm diameter och 1 cm tjocka.
Lägg de på plåt med bakplåtspapper
Sätta ugnen på max grader. (275c) min ugn klarar. Vänta 30 minuter.
Pensla bröd ned äggvita (viktigt)
Krydda lite över med valfri krydda
(Jag gillar oregano och flingsalt)
Sätta dom i ugnen. De är klara efter 5-6 minuter
Passar bra till cevapicci, kebab eller kyckling 😉

