Superlätt recept. Jag älskar vallmofrön men du kan ha sesamfrön, linfrön eller riven ost på..

30 st:
50 gram färsk jäst 
700 gram vatten 
25 gram strösocker 
25 gram smör
25 gram havssalt 
2 ägg 
1300 gram ramlösa kvarn tipo 00 mjöl

Topping:
Vatten + pensel 
Vita och svarta Vallmofrön
Riven ost

Gör så här:
Blanda ner alla ingredienser i bakbunke utan saltet. Knåda degen för hand eller i maskin i 5-10 min, tillsätt saltet och fortsätt knåda degen i 10-15 min tills du har en blank och smidig deg.

Dela upp degen i ca 30 bitar som ska väga ca 70 gram. Rulla sen bitarna till runda släta bollar, pensla toppen med vatten och doppa dom i vallmofrön och riven ost. 

Lägg sen frallorna på plåtar med bakplåtspapper med en bra bits mellanrum. Sätt in plåten i mitten på ugnen som är kall. Ställ in en skål med varm vatten längst ner på ugnen och stäng ugnsluckan. Låt nu frallorna jäsa i 2-3 timmar tills dom känns riktigt lätta och fluffiga.

Grädda frallorna:
Ta ut plåten med frallorna och skål med vatten ut från ugnen. Sätt ugnen på 250-260°C grader och ugnen måste komma upp i den temperaturen. Spreja/pensla bullarna med vatten och sätt in plåten i mitten på ugnen och sänk ugns temperaturen till 225°C grader. Grädda frallorna i 12-15 min tills dom har fått en fin färg, ta ut frallorna och låt dom svalna på ett galler.