500 gram smör,
2,5 dl rapsolja
2,5 dl vatten
0,5 tsk havssalt
Gör så
Ta fram elvispen, eller hushållsassistenten om du har vispar till den.
Tag ½ kg rumsvarmt smör, och börja vispa tills det vitnar.
Värm en del av vattnet och lös upp havssaltet i det
Tillsätt saltvattnet i ett par omgångar och vispa hela tiden. Det är inte svårt att få smör och vatten att blandas, men det skvätter lätt om du häller i allt vatten på en gång.
Tillsätt resten av vattnet och sedan den kylskåpskalla oljan i ett par omgångar, vispa hela tiden
Välj gärna en ekologisk kallpressad rapsolja av god kvalitet
Häll nu upp smörblandningen i lämpliga burkar.
Ställ in en burk med lock. Mitt eget bredbara smörblandning.
Det här är ett smör som du kan breda på smörgåsen utan problem och du kan STEKA i det (vilket man aldrig ska göra i margarin). Dessutom är det riktigt GOTT
(OBS! Du bör inte baka med detta, eftersom det innehåller vatten kan proportionerna i receptet bli fel)
2,5 dl rapsolja
2,5 dl vatten
0,5 tsk havssalt
Gör så
Ta fram elvispen, eller hushållsassistenten om du har vispar till den.
Tag ½ kg rumsvarmt smör, och börja vispa tills det vitnar.
Värm en del av vattnet och lös upp havssaltet i det
Tillsätt saltvattnet i ett par omgångar och vispa hela tiden. Det är inte svårt att få smör och vatten att blandas, men det skvätter lätt om du häller i allt vatten på en gång.
Tillsätt resten av vattnet och sedan den kylskåpskalla oljan i ett par omgångar, vispa hela tiden
Välj gärna en ekologisk kallpressad rapsolja av god kvalitet
Häll nu upp smörblandningen i lämpliga burkar.
Ställ in en burk med lock. Mitt eget bredbara smörblandning.
Det här är ett smör som du kan breda på smörgåsen utan problem och du kan STEKA i det (vilket man aldrig ska göra i margarin). Dessutom är det riktigt GOTT
(OBS! Du bör inte baka med detta, eftersom det innehåller vatten kan proportionerna i receptet bli fel)
