2 limpor 

Recept:
* 9 dl vetemjöl
* 4 dl grovt rågmjöl
* 1 tsk salt
* 2 dl solrosfrö
* 2 dl linfrö
* 1 l filmjölk 3% fetthalt 
* 1 1/2 tsk bikarbonat
* 2 dl mörk sirap
* 2-3 tsk soya collorit
* 2 tsk malda Brödkryddor
* 1-2 dl mjölk 

Så här gör du
1. Sätt ugnen på 175ºC
2. Blanda ihop vetemjöl, brödkryddor, rågmjöl, salt, solrosfrö samt linfrö i en bunke.
3. Blanda noga ihop filmjölk, bikarbonat, soya samt sirap i en annan bunke. Tillsätt mjölblandningen och rör försiktigt ihop till en jämn, tjock smet. Sen tillsätt mjölk 1-2 dl i och rör ihop. 
4. smörj två 1,5 liters brödformar väl och fyll dem med smeten. strö över lite mjöl.
5. Grädda formarna i nedre delen av ugnen i ca 2-3 timme. täck med folie om de blir för mörka. Prova med en stick så att de känns torra. Stjälp upp bröden på galler och låt de vila inlindade i kökshanddukar i minst 5 timmar.