många känner inte till det bara Michelinkrogar och matnördar.
Sous vide är en metod för att tillaga mat. Termen sous-vide kommer från franskan och betyder "i vakuum". Metoden innebär att man tillagar maten i en ångugn eller en vakuumförpackning i form av en lufttät plastpåse som sedan placeras i ett vattenbad.
Vattenbadet har en noga kontrollerad temperatur.
Fördelen med Sous vide är att temperaturen blir samma både på utsidan och insidan av maten. Man kan tillaga insidan med önskad temperatur utan att överkoka utsidan. detta innebär också att maten blir saftigare 😉Kött och grönsaker som får ligga länge (över 6 timmar) blir mörare eftersom collagen och andra proteiner löses upp. Jag har provat Flankstek 10 timmar i 55c blev bra. Créme brulée också
Metoden togs fram av Georges Pralus under 1970-talet för restaurangen Troisgros i Roanne, Frankrike. Även amerikansk fysiker Benjamin Thompson har upptäckt sous vide under ca 1770 talet.
Jag valde Anova för att dom
har bra service och med wi-fi.
Bra sousvide Fb sida tips o recept :
https://www.facebook.com/groups/sousvidesverige/
Anova hemsida :
anovaculinary.com
