
Bästa blandningen till KFC:
Lägg kycklingen i kärnmjölk i minst 30 min. Gärna över natten.
Mjöl och kryddblandningen:
2 cups vetemjöl
0,5 cup potatismjöl
1 msk lökpulver
2/3 msk salt
1/2 msk basilika
1/2 msk timjan
1/3 msk oregano
1 msk sellerisalt
1 msk svartpeppar
1 msk torkad senappulver
4 msk paprikapulver
1 msk mald ingefära
2 msk vitlökspulver
3 msk vitpeppar
2 msk MSG (UMAMI)
Blanda ihop mjöl, stärkelse och kryddor tills blandningen är klumpfri.
Förvärm fritösolja till 180°.
Ta upp en och en kycklingsdel ur kärnmjölken, och vänd dem i mjölblandningen.
Fritera kycklingen.
Sluttemp: 72° (benfria delar)
Sluttemp: 82° (ben delar)